• Seyssel (sinds 1942)
    Deze A.O.C omvat stille witte wijnen (Seyssel) en mousserende wijnen (Seyssel moussseux).
    Ze worden bereid met de Altesse (Rousette) en max. 20% Molette 
  • Crépy (sinds 1948)
    Witte wijnen van de Chasselas druif 
  • Rousette de Savoie (sinds 1973)
    Witte wijnen met 100% Rousette (Altesse).
    Er zijn 4 zones met een naam van de cru: Frangy, Marestel, Monterminod en Monthoux 
  • Vin de Savoie (sinds 1973)
    Generale appellatie die 59 gemeenten omvat waarvan 17 met de naam van een Cru: Abymes, Apremont, Arbin, Ayze, Charpignat, Chautagne, Chignin, Chignin-Bergeron, Cruet, Jongieux, Marignan, Marin, Montmélian, Ripaille, Sainte-Marie-d'Alloix, Sainte-Jeoire-Prieuré en Saint-Jean de la Porte.
  • Vin du Bugey (sinds 28/5/2009)
    De wijngaard, gelegen in het departement Ain is een vrij onbekende soort, maar de wijnen hebben frisse zuren.
    De wijn werd in 1958 geclasseerd als V.D.Q.S..
    Het was ooit een zeer omvangrijk wijngebied, tegenwoordig liggen de 200 ha overgebleven wijngaarden verspreid over het gehele gebied, meestal op een bodem van afgebrokkelde kalkstenen.
    De toegestane druivenrassen zijn hier Chardonnay, Rousette, Poulsard, Gamay Noir, Pinot Noir en Mondeuse.
    Niettegenstaande er wel goede witte en rode stille wijn te vinden zijn, zijn vooral de mousserende wijnen van Cerdon interessant. Deze wordt kwalitatief als maar beter.
  • Vin de pays d'Allobrogie (sinds 2009)
    Deze wijnen waarvan de herkomst in 1976 gedefinieerd is zijn wijnen van het niveau tafelwijn die niet in de als A.O.C. geklasseerde zones geproduceerd worden. Je vindt ze in de departementen Ain, Savoie en Haute-Savoie.
    De bodems zijn gelijkaardig aan deze van de A.O.C maar ze zijn minder goed gelegen voor de zon en ze zijn ook lager gelegen.
    De meest voorkomende druivensoorten zijn Chasselas, Molette, Chardonnay, Pinot Noir, Gamay en Malvoisie