Crémant kreeg het A.O.C. label op 9/10/1995. De productie van mousserende wijnen gaat treug tot eind 18eeeuw. Toen beheersten de wijnbouwers in de Jura reeds de Méthode Traditionelle.

De A.O.C. Crémant du Jura kan duiden op wijnen afkomstig uit:

  • A.O.C. Côtes du Jura
  • A.O.C  Arbois
  • A.O.C Château-Chalon
  • A.O.C. l'Etoile

Alle 5 de druivensoorten van de Jura zijn toegestaan.
Voor de witte Crémants (goed voor meer dan 90%) moet de Chardonnay druif voor min. 50% deel uitmaken van de Cuvée.
Voor de rosé Crémant moeten Poulsard en Pinot Noir eveneens min. 50% deel uitmaken van de Cuvée.

Verder moeten de druiven manueel geteeld worden en in gehele trossen geperst.

Sinds de creatie van de A.O.C.  in 1995 is de productie regelmatig gestegen. Tegenwoordig neemt hij zo'n 16% van de totale wijnproductie in, over een oppervlakte van 210 ha.

Gemiddeld wordt jaarlijks 15000 hl geproduceerd