Er zijn zowel traditionele druiven, zij het soms onder een lokale benaming, als minder frequent voorkomende druiven te vinden. De belangrijkste druivensoorten zijn:
Wit:
- Plaatselijke variëteiten
- Vermentinu
Dit is de plaatselijke naam voor de gekende Vermentino. Deze cépage is er een met hoofdzakelijk Italiaanse roots maar wordt hier gebruikt voor de meeste droge witte wijnen - Muscat à Petit Grains
Wordt gebruikt voor de zoete wijnen van de A.O.C. Muscat de Cap Corse - Biancu gentile
Dit is een zeldzame druivenvariëteit die borg staat voor aromatische wijnen - Riminese
- Paga Debiti
- Carcajolo Bianco
- Genovese
- Rossula Bianca
- Biancone
- Vermentinu
- Geïmporteerde variëteiten
- Chardonnay
- Ugni Blanc
Rood:
- Plaatslijke variëteiten
- Aleatico
Wordt gebruikt van de productie I.G.P.(= Indication Géographique Protégée), de nieuwe naam voor de vroegere Vin de Pays wijnen. Deze druivensoort vindt men ook in Italië. - Barbarossa
Wordt eveneens gebruikt voor I.G.P. wijnen en verder voor de rode wijnen uit Ajaccio en soms ook voor witte wijnen - Niellucciu
Dit is de lokale naam voor de Sangiovese druif, is de voornaamste druif voor de A.O.C Patrimonio
Sciaccarellu
Deze druif is enigszins verwant met de Syrah. Ideale druif op granietbodem. - Carcajolo Nero
- Muresconu
- Minustello
- Murescola
- Aleatico
- Geïmporteerde variëteiten
- Syrah
- Merlot
- Cabernet Sauvignon