Op 29 juni 2012 bekwam men het A.O.C.- statuut. De toetreding tot A.O.C was al sinds 1989 aan de gang. Men moest een lange weg afleggen met veel obstakels.
In het begin van de jaren 2000 werd Duché d'Uzès (Hertogdom Uzès) een V.D.Q.S (het verdwenen Vin de Qualité Supérieur). Voorheen was het een onderdeel van de wijnregio Cevennes.

Het productiegebied dat aanspraak maakt op het A.O.C-label omvat 77 gemeenten van de in totaal 130 gemeenten in het departement Gard. Het strekt zich uit tussen Nimes en Alès en is in het westen omgeven door de Cevennes, in het noorden door het massief van Lussan en in het oosten en het zuiden door grote kalkstenen plateaus die vaak bebost zijn die de streek rond Nimes, de Sommières en het Rhônedal van elkaar onderscheiden.

De wijnen die niet geproduceerd worden in de 77 gemeenten die in aanmerking komen voor het A.O.C. label hebben het recht op het I.G.P.- label.

De bodemstructuur bestaat er uit klei-kalksteen.

Het max. toegelaten rendement bedraagt 55 hl/ha voor rode wijn en 60 hl/ha voor witte en rosé wijnen.

Druivenvariëteiten

  • Rode wijn
    Belangrijkste: Syrah (min. 40%)  en Grenache (min. 20%)
    Toegelaten: Carignan, Mourvèdre en Cinsaut
  • Rosé wijn
    Belangrijkste: Syrah (min. 50%)  en Grenache (min. 20%)
    Toegelaten: Carignan, Mourvèdre en Cinsaut
  • Witte wijn
    Belangrijkste: Viognier (min. 40%) en Grenache Blanc (min. 30%)
    Toegelaten: Roussanne, Marsanne, Vermentino, Clairette, Ugni blanc