Entre-Deux-Mers is het hart van het Tweestromenland, tussen de rivieren Garonne en Dordogne. De streek is een (hoog)vlakte, doorkruist met vele dalletjes en beekjes die langs de zachtglooiende heuvels slingert. Er is een 1600 ha wijngaard, goed voor een max. opbrengst van 60 hl/ha.
De wijnen die verkocht worden als Entre-Deux-Mers zijn droge witte wijnen. Tot begin jaren 50 was de A.O.C. gekend voor goedkope halfzoete wijnen, die tot de slechtste wijnen van de Bordeaux streek behoorden. Door de erbarmelijke kwaliteit werden ze alsmaar minder verkocht waardoor een economische ramp dreigde. Daarom gaf het Institut National des Appellation d’Origine het advies aan de wijnbouwers hun akkers met blauwe druiven te beplanten. Dit gebeurde op grote schaal waardoor de appellation Entre-Deux-Mers grotendeels uit beeld raakte en plaats maakte voor Bordeaux of Bordeaux Supérieur.  Dankzij enkele voortrekkers dook Entre-Deux-Mers enkele decennia later opnieuw op, nu als droge witte wijnen. Er werden moderne vinificatietechnieken toegepast zodat de Entre-Deux-Mers fruitig en fris werd. In 1977 werd het nieuwe karakter bevestigd en was slechts 4gr restsuiker/liter toegestaan. De gebruikte druiven zijn: Sémillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle (samen minstens 70%) aangevuld met Merlot Blanc, Colombard, Mauzac en Ugni Blanc.

In het zuidelijke deel mogen de wijnen van een negental gemeenten verkocht worden als Entre-Deux-Mers-Haut-Benauge. Daar gelden iets strengere normen (druiven, rendement, alcoholgehalte). Voor Entre- Deux-Mers-Haut-Benauge is ca 150 ha. aangeplant.

Maar er zijn nog enkele A.O.C.’s in de streek te vinden:

entredeuxmers