Behalve de herkomstaanduiding vermeldt het etiket de naam van het merk, het type (afhankelijk van het suikergehalte), naam van de producent, inhoud van de fles, alcoholgehalte, eventueel een cuvée naam.

Er kunnen ook een nummer met 2 letters ervoor op voorkomen. Deze letters duiden aan wie de champagne gebotteld heeft. 

  • Négociant-manipulant  (N.M.): Koopt of oogst druiven, most of basiswijnen en verwerkt ze  in zijn kelders tot champagne
  • Récoltant-manipulant (R.M.): Een wijnboer die van zijn eigen oogst in eigen kelders champagne maakt
  • Récoltant-coöperateur (R.C.): Een wijnboer die lid is van coöperatie waarvan hij de wijn terugneemt om hen aan zijn eigen klanten te verkopen
  • Coöpérative de Manipulation (C.M.): Coöperatie van wijnboeren dat van de druiven van zijn leden in eigen kelder champagne maakt en laat rijpen
  • Société de Récoltante (S.R.): Vereniging onafhankelijke wijnboeren, die de oogst van haar leden champagne maakt en bottelt
  • Négociant Distributeur (N.D.): Wijnhandelaar of warenhuis die gebottelde champagne koopt en van etiketten voorziet
  • Récoltant (R.): Wijnboer laat een NM in loondienst wijn van zijn druiven maken en krijgt de champagne gebotteld terug
  • Marque Auxilaire (M.R.): Wijnboer laat een NM in loondienst wijn van zijn druiven maken en krijgt de champagne gebotteld terug 

Ook kan de kwaliteit van de champagne vermeld worden.
Champagnes worden opgedeeld in 3 categorieën waarvan de indeling gebeurt op basis van de kwaliteit van de druiven, die wordt bepaald door de terroir: 

  •  Grand cru champagne (de beste kwaliteit)
  •  Premier cru  (op één na beste kwaliteit)
  • Champagne sans cru.