Type Bespreking
Zonder jaartal Assemblage van wijn van 2 of meer oogsten. Grote huizen willen
de smaak graag constant houden en zullen een eigen huisstijl
hebben. Sommige zijn beter dan de anderen, afhankelijk van de
producent, tijd dat de wijn op zijn bezinksel rijpt. De meeste non-
vintage champagnes zijn vrij droog
Millésimé

Cuvée Millésime wordt gemaakt van druiven uit één oogstjaar die
op het etiket vermeld is. Moet minimum 3 jaar liggen.

Blanc de Blancs Gemaakt van uitsluitend chardonnaydruiven
Blanc de Noirs Gemaakt van uitsluitend pinot noir- en/of pinot meunier
Rosé

Wordt geproduceerd door ofwel kleur uit de schil van de rode
druiven  in het sap te laten lekken voor de gisting of door wat
stille rode wijn in  de witte champagne te mengen. 

Cuvée Prestige Wordt gemaakt met de beste druiven uit Grand Cru en Premier
Cru wijngaarden uit de regio en de wijnen moeten enkele jaren
op hun bezinksel zijn gerijpt voor het dégorgement om ze extra
finesse en smaak te geven
Ultra Brut / Brut Zero/
Brut Nature 

Geen suiker toegevoegd 

Brut

Bijna droog, max. 1,5% suiker

Extra Dry / Extra Sec

Iets zoeter; tot 2% suiker
Dry  / Sec Tot 4% suiker 
Demi-sec Halfzoet, tot 8% suiker
Doux Zoet, tot 10% suiker