Witte wijnen

 • Jacquère druif:
  Vins de Savoie Blanc, Abymes, Apremont, Chignin, Jongieux, Chautagne, Cruet, Montmélian, Saint-Joire-Prieuré
  Dit zijn frisse en zeer aromatische wijnen. Afhankelijk van de terroir zal de kracht in kleur, aroma's en smaak vaiëren van bleekgeel, over licht en tot donker. De wijnen moeten goed koel en jong gedronken worden
 • Chasselas: Marin, Marignan, Ripaille, Crépy
  De Chasselas ook basis voor de beste Zwitserse wijnen) is typerend. Ze hebben een lichtgele kleur en een geur van rijp fruit, soms ook van droge vruchten. Het zijn frisse wijnen.
  De Crépy wijnen hebben een zeer aangenaam prikkeljte, een goede Crépy hoort te "knetteren" en wordt ook wel eens "Le Crépy crépite" genoemd.
 • Bergeron: Chignin-Bergeron
  Deze wijnen zijn zeer verrassende frisse wijnen met een volle en lange nasmaak. Ze mogen niet te koud geserveerd worden, ongeveer op 12° C.
 • Rousette en Seyssel: Rousette de Savoie, Frangy, Marestel, Monthoux, Monterminoud, Seyssel
  De edele Rousette (Altesse) is een druivensoort die ooit tijdens de kruistochten, door een Cypriotische princes werd meegenomen.
  De kleur is lichtgeel en de wijn heeft lichte pareltjes wanneer hij jong is. Deze verdwijnen naar verloop van tijd.
  De wijn heeft soms een beetje restsuiker 

Rode wijnen

 • Gamay:
  Belangrijkste druif voor de Vins de Savoie rouge,  Arbin, Chautagne, Jongieux, Saint-Jean-de-la-Porte, Chignin, Cruet, Saint-Joire-Prieuré. Het is een zeer typerende druif en karakteristiek voor dit terroir. Het zijn frisse wijnen met een zeer aromatische smaak.  
 • Mondeuse
  Is veel donkerder van kleur met purperen schitteringen. De aroma's en de smaak zijn complexer dan bij de Gamay.
  Door de aanwezige tannine kan de wijn stroef zijn wanneer hij jong gedronken wordt, maar hij wordt zachter bij het ouder worden.
  Een goede Mondeuse kan lang bewaren
 • Pinot Noire
  De Pinot Noire is zeldzamer, hij heeft een robijnrode kleur, complexe aroma's en smaak.

Mousserende wijnen

 • Pétillant & Vins Mousseux de Savoie, Ayze, Seyssel
  De Ayze wordt gemaakt met de Gringet druif, de Seyssel krijgt zijn charme van de Molette en Altesse. Het zijn (licht) mousserende elegante witte wijnen.