De witte wijnen worden voornamelijk geproduceerd met de Chardonnay.
De bodem, bijzondere manier van telen en hun eventuele assemblage met Savagnin zorgen voor originele wijnen.

In de Jura vind de productie van witte wijnen volgens de traditionele regels plaats.
De belangrijkste verschillen komen in het stadium van de teelt van de wijndruiven voor.
Naargelang de techniek van telen kan de wijnbouwer kiezen of hij zijn vaten al dan niet regelmatig zal aanvullen naargelang de verdamping plaatsvind (dit wordt ook wel eens ouiller genoemd).
Dit heeft als doel om de wijn van elk contact met de lucht te behoeden omdat die anders de neiging zou hebben om te oxideren.
De wijnen zijn grotendeels monocépages van Chardonnay.

In de Jura passen de wijnbouwers niet altijd deze techniek toe om het oxydatief werk tussen lucht en wijn te bekomen die zo de aroma's van noten, hazelnoten en specerijen ontwikkelen wat typisch is voor wijnen uit de Jura.

De wijnbouwer heeft de keuze tussen 100% Chardonnay of 100% Savagnin of een assemblage (10-40% Savagnin).
De assemblages worden vaak onder de noemer "Cuvée" verkocht. Vaak wordt ook de naam "Tradition" gebruikt