worden vlakker en de bodemsamenstelling is bepaald door de afzetting van de Rhône. De grote kiezels zorgen ervoor dat de zonnewarmte opgeslagen wordt en 's nachts terug afgegeven. De verschillen tussen de diverse wijnjaren zijn nogal klein.
De belangrijkste druivensoort is de Grenache. Deze druif wordt vaak gemengd met Syrah, Mourvèdre en Cinsault.
De belangrijkste en tevens de grootste appellatie is de Châteauneuf-du-Pape. De gebieden Lirac en Tavel liggen op de andere oever ertegenover.
Tavel is vooral gekend omwille van zijn stevige roséwijnen.
Andere interessante gebieden zijn de Ventoux en Lubéron wordt vrij lichte rode wijnen, rosé en lichte frisse witte wijnen geproduceerd worden.
Herkomstbenamingen
- Beaumes-de-Venise
- Chateauneuf-du-Pape (rode en witte wijn)
- Clairette de Die, Crémant de Die, Côteaux de Die en Châtillion-en-Diois
- Costrières de Nimes
- Coteaux du Tricastin
- Côtes du Luberon
- Côtes du Rhône (rode, witte en roséwijn)
- Côtes du Rhône-Villages (hoofdzakelijk rode wijn)
- Côtes du Vivarais (hoofdzakelijk rode wijn)
- Gigondas (rode en roséwijn)
- Lirac (rode, witte en roséwijn)
- Tavel (vooral roséwijn)
- Vacqueyras
- Ventoux (rode, witte en roséwijn)
